Actualitate

(Video) Mărțișoare parfumate! Zambila indigo, noutatea acestei primăveri

Un festival al culorilor! De la alb la galben, roz, albastru sau indigo.  Așa arată în această perioadă serele încărcate cu florile ce vor fi dăruite în luna martie. În așteptarea clienților, ghivecele sunt udate și îngrijite cu mare atenție și se pregătesc primele mărțișoare parfumate.

De mai bine de zeci ani, Marian Diaconu și soția sa şi-au transformat pasiunea pentru flori în ocupaţia lor zilnică. Au început cu o seră de 600 de metri pătrați, chiar în curtea locuinței de la Tisău, în care vindeau circa 30.000 de plante pe an.

Afacerea a crescut de la an la an, iar pentru această primăvară, Marian Diaconu a pregătit 24.000 de plante. Regina primăverii rămâne zambila, iar tânărul încearcă să-și impresioneze clienții aducând tot timpul ceva nou. Anul acesta, are la vânzare, pentru prima data, o zambilă de culoare indigo, cu un parfum aparte, puternic, proaspăt care aduce acea notă de primăvară apreciată de cumpărătorii săi.

Oferta de flori este mult mai bogată. Și pe lângă zambilă, disponibilă în cinci culori, clienții mai găsesc și narcise albe și galbene dar și panseluțe colorate.

În acest sezon, florile au un preț puțin mai ridicat tocmai pentru că au crescut și costurile cu încălzirea serelor.

Cea mai scumpă este zambila de culoare indigo, respectiv 15 lei la bucată și 12 lei pentru vănzările engros. Restul zambilelor se vând cu 10 lei ghiveciul. O panseluță costă 10 lei. Prețul engros este de 7.5 lei.