Actualitate

(Video) Metodă inedită pentru testarea siguranței clădirii Colegiului Pedagogic. Experți din Polonia vor veni la Buzău

Se depun toate eforturile astfel încât elevii Colegiului Pedagogic să rămână în clădirea de pe Spiru Haret, deși este o certitudine faptul că acolo este nevoie de lucrări ample de consolidare. Astfel, în timp ce se așteaptă rezultatul expertizei care va arăta, negru pe alb, cât de deteriorată este clădirea unității de învățământ cu o vechime de peste un secol, o altă echipe de experți, de această data din străinătate, va ajunge la Buzău pentru a testa siguranța pereților. Potrivit primarului Constantin Toma este vorba despre o echipă din Polonia care cu ajutorul unor aparate performante vor spune dacă sunt fisuri în pereți și astfel, cât de sigură este clădirea Colegiului Pedagogic.

În plus, pe toată perioada vacanței de vară vor fi făcute reparații și consolidări pentru a pune în siguranță clasele în care se vor întoarce elevii și profesorii din luna septembrie. Pentru aceste reparații curente, Primăria a alocat, prin rectificarea de buget aprobată astăzi, în Consiliu Local, suma de 400.000 de lei.

Edilul șef al municipiului Buzău a întărit declarațiile făcute și cu alte ocazii asigurând elevii că anul școlar următor nu se vor muta din clădirea de pe Spiru Haret.

“Vom lua măsuri până vom începe să reabilităm să securizăm unele zone în care ar fi afectată, într-un fel sau altul, siguranța elevilor și a profesorilor”, a spus Toma.