Actualitate

Amenzi de mii de lei în urma controalelor din centrele sociale din Buzău. Verificările continuă

Controalele începute luni în centrele sociale din județul Buzău, despre care care Șansa News a mai scris aici, nu s-au încheiat. În fiecare zi din această săptămână au avut loc verificări în cele peste 50 de centre. Iar neregulile nu au întârziat să apară.

Chiar dacă nu s-au găsit probleme grave, care să determine autoritățile să ia decizii radicale, ca suspendarea activității ori închiderea vreunei unități, au fost aplicate sancțiuni.

Doar în prima zi de verificări s-au dat amenzi în valoare de 11.500 de lei. Marți au fost verificate 18 centre sociale și au fost dispuse 26 de măsuri de remediere, amenzile aplicate însumând, în ziua respectivă, 16.700 de lei.

Miercuri au fost verificate 20 de centre și două cantine sociale, fiind dispuse 37 măsuri. OPC a dat 3 amenzi, iar DSP 2. Sancțiuni au fost aplicate și de reprezentanții DSVSA și ISU, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 36.500 de lei.

Iar joi, echipele de control au dispus 27 de măsuri, cele mai multe venite din partea ISU, la un număr de 12 centre verificate. Controalele au continuat și astăzi, în aceleași limite, cu abateri constatate, dar de o gravitate mică, fără măsuri radicale.

Bilanțul va fi făcut public, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, când autoritățile din Buzău sunt așteptate să vină și cu primele concluzii în urma acestor acțiuni ce se derulează în toată țara.