Actualitate

(LIVE TEXT) Momente tensionate! Marcel Ciolacu, întâlnire neprevăzută, pe Calea Eroilor, cu sindicaliștii din educație

UPDATE ora 13:00 Manifestările din Cimitirul Eroilor s-au încheiat. La plecarea oficialilor, sindicaliștii au huiduit. În timp ce părăsea manifestările, președintele Camerei Deputaților a fost abordat de o participantă la miting. Ciolacu a invitat-o la discuțiile de la Instituția Prefectului și i-a sărutat mâna.

Marcel Ciolacu îi sărută mâna unei profesoare care l-a abordat la plecarea de pe Calea Eroilor

UPDATE 2-12:45: Atmosferă tensionată, în continuare, la manifestările de Ziua Eroilor. După ce alocuțiunile s-au încheiat, iar oficialitățile prezente au ieșit din Cimitirul Eroilor pentru a asista la defilarea gărzii de onoare, sindicaliștii aflați pe Calea Eroilor au început din nou să scandeze ”Demnitate!”. Din mulțime s-au auzit huiduieli.

UPDATE: În momentul în care, în timpul manifestărilor de la Cimitirul Eroilor, i s-a dat cuvântul președintelui Camerei Deputaților, sindicaliștii au început să scandeze: “Demnitate” și “Și noi suntem eroi”.

Discursul lui Marcel Ciolacu a fost acompaniat de vuvuzele și scandările protestatarilor.

Sindicaliștii au venit la protest inclusiv cu copii.

Momente neprevăzute, astăzi, la Buzău. Sindicaliștii din educație au plecat mai devreme de ora 12:00, ora prevăzută inițial pentru încheierea protestului de  la Prefectură, și s-au îndreptat către Cimitirul Eroilor, acolo unde sunt programate manifestări dedicate Zilei Eroilor. Au vrut să profite de faptul că la manifestări și-a anunțat prezența președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu,  pentru a sta de vorbă cu oficialul de la București și a-i prezenta nemulțumirile angajaților din învățământ.

Protestatarii au rămas în fața Cimitirului, iar președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ieșit să discute cu o delegație. În moemntul în care au ajuns la Cimitirul Eroilor, sindicaliștii au intonat imnul României.

Tensiunile nu au întârziat să apară.

Momentul a fost detensionat prin invitația la discuții.  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a invitat pe reprezentanții sindicaliștilor la discuții, la Consiliul Județean.