Actualitate

(Video) Noi lucrări vor începe pe Unirii. Cel mai circulat bulevard din oraș va fi un șantier și peste iarnă

Cel mai circulat bulevard din municipiul Buzău va fi în continuare un imens șantier chiar dacă, inițial, autoritățile au anunțat că lucrările de modernizare realizate cu fonduri europene se vor încheia până la sfârșitul anului. Cu alte cuvinte, șoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru că urmează o iarnă în care, dacă vremea va permite, se va lucra aproape ca și până acum. Asta pentru că, a explicat primarul Constantin Toma, în direct la Focus TV, pe Unirii vor începe în aceste zile, alte trei proiecte, tot cu fonduri europene, astfel că recepția finală va putea fi făcută abia după ce se vor încheia toate lucrările.

Reabilitarea bulevardului Unirii a început în septembrie 2021 și ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2022. Cu toate acestea, luni, la Focus News, primarul Constantin Toma a anunțat că Unirii va rămâne un șantier și pe timpul iernii și chiar o bună parte din anul următor. Edilul municipiului a explicat că pe ”calea de rulare va fi ok” însă mai sunt alte lucrări în derulare ce nu vor fi încheiate până la finalul anului. Un exemplu ar fi amenajarea stațiilor de autobuz care vor fi pe mijlocul bulevardului.

Mai mult, în aceste zile, vor începe alte lucrări prevăzute în alte proiecte cu fonduri europene în cadrul cărora licitațiile pentru desemnarea constructorului abia s-au încheiat sau sunt se vor încheia până la finalul lunii octombrie.

În concluzie, în total, pe Unirii se vor desfășura patru proiecte cu fonduri europene. Cel care este acum în derulare, la care se adaugă alte trei proiecte.

Primul este cel privind înlocuirea iluminatului stradal actual cu iluminat pe led.

Un alt proiect este cel prin care vor fi înlocuite toate semnafoarele de pe Unirii. Este vorba despre sistemul de management inteligent al traficului.

Iar ultimul proiect care presupune și săpături  pe toată lungimea bulevardului este cel prin care vor fi înclouite conductele de oțel și azbociment. În cadrul acestui proiect se va lucra pe 43 de străzi, Unirii fiind prima zonă în care vor fi făcute aceste lucrări.

În concluzie, șantierul pe Unirii va fi închis abia după ce se vor încheia toate aceste proiecte. Potrivit primarului Constantin Toma lucrările vor mai dura cel puțin până la jumătatea anului 2023.