Actualitate Blitz

(VIDEO) Odesa si Liov, viața înainte de război! Nimeni nu își imagina prăpădul care avea să vină

Imagini din vreme de pace, surprinse pe străzile din Liov și Odesa, stau mărturie vieții liniștite pe care poporul ucrainean o avea înainte de izbucnirea războiului. O liniște aruncată în aer și o realitate care nu va putea fi reconstruită, probabil, decenii de acum încolo.

În acest videoclip, de pildă, este surprinsă atmosfera estivală din Odesa. Port maritim important și destinație turistică frecventată în special de ucraineni și ruși, Odessa era recunsocută pentru plaje, cluburi și viață de noapte, dar și cultură gastronomică.

Aici sunt imagini din iulie 2016, de pe esplanada plajelor Langeron și Arcadia, cu locații de lux, piscine îmbietoare și atmosferă grozavă.

Schimbând cadrul, dar și anotimpul, următorul videoclip surprinde atmosfera de sărbători din centrul orașului Liov. Sunt ultimele sărbători de care s-au bucurat în liniște ucrainenii, dar și turiștii ajunși în orașul din vestul Ucrainei, renumit pentru frumusețea clădirilor de patrimoniu. Centrul vechi al orașului Liov este parte a patrimoniului UNESCO, cu clădiri vechi de 500-600 de ani. De altfel, în prezentările operatorilor din turism, Liovul era comparat cu Praga, turismul fiind în creștere în ultimii ani. Mii de turiști puteau fi văzuți zilnic, prin centrul orașului care rivaliza cu marile capitale europene. Orașul ucrainean a fost, în ultimii ani, intens promovat și o destinație europeană în creștere.