Actualitate

(VIDEO) Panică la Vadu Pașii. Un incendiu a izbucnit la câțiva metri de o stație GPL. În Buzău, accident lângă o astfel de stație

UPDATE: Nu doar incendii, ci și accidente au avut loc, în ultimele ore, lângă puncte de comercializare GPL. În municipiul Buzău, un accident s-a produs, miercuri , în jurul orei 18:00, la câțiva pași de stația situată în apropierea centrelor comerciale din nordul orașului. Din primele date, doi șoferi din Vadu Pașii au fost implicați în accident. Unul dintre ei i-ar fi tăiat calea vecinului său, moment în care a avut loc impactul. Un bărbat de 67 de ani a fost transportat la spital, pentru investigații.

“Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus pe direcția Ploiești către Focșani, de către un conducător auto de 39 de ani, din Vadu Pașii, și mașina care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un șofer în vârstă de 25 de ani, din aceeași localitate. Accidentul s-a soldat cu rănirea unui pasager din mașina șoferului de 25 de ani, un bărbat în vârstă de 67 de ani, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, anunță IPJ Buzău.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În timp ce controalele la stațiile de carburanți din Buzău întârzie, au loc evenimente care generează panică în rândul buzoienilor. Așa s-a întâmplat miercuri după amiază, la Vadu Pașii. Oamenii din localitate s-au temut pentru viețile lor când au văzut că într-una dintre gospodăriile din zonă, aflată la doar câțiva metri de o stație GPL, a izbucnit un incendiu. Pe imaginile trimise redacției șansanews.ro de localnicii care se aflau în zonă în acel moment se poate observa distanța mică dintre focar și butelia GPL.

Alarma s-a dat în jurul orei 15:00. A fost anunțat un incendiu la o anexă a unei locuințe. Deși suprafața clădirii nu era semnificativă, grav era faptul că în apropiere se afla o stație GPL. Forțe de la ISU Buzău și SAJ au fost dislocate rapid la fața locului. Pompierii au ajuns în câteva minute la Vadu Pașii și au luat de urgență măsuri pentru a evita extinderea focului la vecinătăți, respectiv case și stația GPL din apropiere, situată într-o zonă extrem de aglomerată. După ce s-au asigurat că înlătură orice risc de propagare a focului, au trecut a stingerea flăcărilor. În circa o oră, pompierii au reușit să stingă focul care a afectat o suprafață de 15 mp.

Până să ajungă însă pompierii, vecinii proprietarei gospodăriei unde a izbuncit incendiul au sărit să stingă focul cât mai repede, temându-se să nu se extindă și să aibă loc o tragedie. Un bărbat a suferit arsuri minore la mână iar proprietara a făcut atac de panică. Ambii au primit îngrijiri la fața locului de la echipajele de pe Ambulanță.