Actualitate

(VIDEO) Parcările de pe b-dul Unirii, după reabilitare, cea mai spinoasă problemă, ridicată din nou în ședința de plen a CLM

Lipsa unui loc de parcare i-a adus pe buzoienii care locuiesc pe Unirii Sud în pragul disperării, pentru că după reabilitarea bulevardului oamenii nu reușesc să găsească nicio soluție. Problemele lor au fost ascultate, în urmă cu câteva zile, de liberalii buzoieni care au mers și au stat de vorbă cu locatarii  din această zonă extrem de aglomerată.

”Pentru cele 400 de familii care locuiesc în zonă au fost trasate doar 90 de locuri de parcare. Nici măcar un loc la 5 familii! ”, scria pe Facebook, senatorul Vlad Pufu, după întâlnirea cu locatarii din Unirii Sud.

Astăzi, problema acestor buzoieni a fost ridicată, din nou, de liberali în ședința de plen a Consiliului Local.

Andrei Neder, consilier local PNL, l-a întrebat pe primarul Constantin Toma ce soluții ar fi pentru ca acești locatari de la blocul turn, cel mai înalt imobil din municipiul Buzău, să aibă un loc unde să-și lase mașinile, în special seara, când ajung acasă.

”Locatarii de acolo ne-au semnalat că au foarte puține locuri de parcare. Prin reamenajarea bulevardului Unirii, automat, dânșii au rămas fără aceste spații. Sunt circa 10 locuri de parcare la 50 de familii. M-au rugat să vă întreb dacă aveți în plan amenajarea altor locuri de parcare”, a spus Andrei Neder, în ședința de plen a Consiliului Local.

Primarul Constantin Toma a răspuns imediat consilierului local anunțând că se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru construirea unor parcări supraterane, în preajma punctelor termice din zonă. În total, s-ar crea 300 de locuri de parcare. Până atunci, primarul spune că le va da voie acestor oameni să-și lase mașinile pe stradă, recunoscând că nu sunt locuri de parcare în zonă.

”Până atunci, până se va finaliza bulevardul Unirii, până se va face recepția lucrării, oricum se vor mai parca mașinile și pe stradă. Nu avem ce face! Pe de altă parte, poate fi o înțelegere, ca pe timpul nopții, să fie lăsate mașinile și în parcarea supermarketului din zonă”, a spus edilul șef al municipiului Buzău.