Actualitate

(EXCLUSIV) Dusterul 4×4 Ironman și-a făcut loc în lumea bună! Ce obiective punctează Cosmin Crăciun în drumul spre Maroc

După 5 zile de condus, Cosmin Crăciun, buzoianul care, după ce a fost în Laponia a pornit acum să exploreze Africa, se apropie de Madrid. Acolo îl așteaptă verii lui, deoarece Dusterul are o pierdere de ulei, care poate fi remediată prin schimbarea unei piese. La fel ca la o competiție de Formula 1, în care roțile sau piesele se schimbă rapid pentru ca mașina să intre cât mai repede în cursă, așa se va remedia și problema minoră a mașinii, mai ales că rudele îi sunt aproape.

Deși trebuia să participe la acțiunile umanitare de la Buzău, iar sufletul îi este tot în Buzău, Cosmin se gândește serios cum să își petreacă sărbătorile de iarnă, dacă să rămână alături de rude în Madrid sau dacă să își forțeze din nou limitele și să urmeze o nouă serie de zile de condus aproape non-stop.

De când a luat startul a parcurs deja 2500 de kilometri fără să aibă probleme majore cu mașina, până în Madrid. Odată plecat de acolo, însă, parcursul va fi mai dificil, pentru că și drumul va deveni mai greu accesibil.

„În afară de mica pierdere de ulei, eu alte probleme nu am avut cu mașina, asfaltul se va termina, drumul va deveni bolovănos. Am dormit trei nopți la cort și una în mașină, nu mai știu cum e să dormi în pat, voi face o excepție astăzi și voi dormi într-un pat adevărat la familia mea, în Madrid”, a declarat Cosmin Crăciun pentru Șansa News.ro

Cosmin spune că până acum nu a cheltuit bani pe mâncare. A luat provizii de acasă – zacuscă, șnițele, babic și alte produse tradiționale, luate de la Mărăcineni.

Cosmin va fi așteptat în Maroc de prietenul său, Marc, unul dintre cei alături de care a mers la Cercul Polar. Până atunci, Cosmin a vizitat singur o serie de obiective impresionante, și a capturat sute de peisaje superbe cu ajutorul gadgeturilor.

Dusterul și-a făcut loc în lumea bună, deoarece a punctat pe harta călătoriei și Cannes, cunoscutul oraș din sudul Franței, unde are loc festivalul cinematografic de prestigiu internațional, derulat aici în fiecare an, în luna mai. Pe Coasta de Azur a vizitat, de asemenea, Monaco și Nisa. Iar cu ocazia acestei vizite, Cosmin a ținut să precizeze că este un mit că nu te poți plimba prin Monaco fără să plătești taxe exorbitante sau că ți se impun limite în vizitarea obiectivelor din zonă.

De asemenea, Cosmin a fost impresionat de stilul de viață din Monaco și spune că activitățile matinale ale francezilor implică foarte mult sport.

„Sunt în altă lume, într-o lume a bogaților! Eu mi-am făcut loc cu Dacia, dacă aveți dubii pentru Monaco, vă puteți plimba peste tot! Nu m-a deranjat nimeni, am vorbit cu polițiști, m-au lăsat să merg cu mașina, să dorm în mașină, pe drumuri înguste, unde erau peisaje superbe! Ne întrebăm de ce sunt italienii sau francezii sănătoși? La 6 dimineața ei aleargă pe jos, la 70 de ani!”

Cosmin se bucură foarte mult de tot ce îi oferă această expediție și lansează tuturor o invitație de vizionare a întregii călătorii, atât pe Șansa News.ro, cât și pe canalul său de youtube, disponibil AICI.