Actualitate

(VIDEO) Pisici moarte, ascunse în Crâng. Sunt de ordinul zecilor

Descoperire șocantă în Parcul Crâng. Cadavrele a zeci de pisici au fost găsite aruncate în pădure.

Un buzoian care a ajuns miercuri în zonă a fost cel care a descoperit grămada de animale. Mirosul îngrozitor  emanat de cadavre l-a făcut pe buzoian să caute prin jur, descoperind ascunse în pădure, la o distanță semnificativă de alei, cadavrele a aproape 40 de pisici. Animalele moarte, unele fiind deja în descompunere, erau acoperite cu o substanță de culoare albă. Îngrozit de imaginea din pădure, buzoianul a sunat la 112.

Reprezentanții Biroului Poliția Animalelor au ajuns imediat în parc.

Din primele date, se pare că cel mai probabil animalele au fost ucise și apoi transportate în pădure. Cadavrele nu ar fi fost duse o dată, ci în mai multe tranșe, după cum arată primele informații. Polițiștii vor face cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu animalele și cine le-a aruncat în Crâng.

La fața locului au ajuns și medicii veterinari.

“Am venit în urma unei sesizări venite la 112.  Am constat că este un număr de 30-40 de cadaver, 10 au fost ridicate de către cei de la Urbis. Este o anchetă în desfășurare să stabilim cauza morții animalelor și cine a făcut această faptă. De urgență trebuie îngropate, pentru că pot fi o sursă de infecție și de contaminare a mediului”, a declarat Onoriu Țăranu, medic DSV Buzău.

Reprezentanții asociațiilor de la protecția animalelor spun că au semnale conform cărora încă din urmă cu doi ani, în mai multe zone ale orașului, au dispărut pisici pe care locatarii obișnuiau să le hrănească.