Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Exclusiv: Ce spune DNA despre descinderile de la Spitalul Municipal Rm. Sărat

Procurorii DNA vin cu primele precizări legate de descinderile de marți, 22 martie, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Într-un răspuns acordat urmare a unei solicitări transmise de șansanews.ro, Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție confirmă faptul că marți au avut loc percheziții la Râmnicu Sărat, organizate într-un dosar privind fapte de corupție. Perioada vizată este de câțiva ani, mai exact din 2020 până în prezent.  Aceeași sursă arată că au avut loc percheziții în 3 locații, printre care o instituție publică.

Redăm mai jos răspunsul integral acordat de Biroul de Presă al DNA pentru șansanews.ro.

“La data de 22 martie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au efectuat percheziții în trei locații situate pe raza județului Buzău, dintre care una era sediul unei instituții publice. În cauza respectivă se efectuează cercetări ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2020 – prezent.”

Reamintim, potrivit unor surse neoficiale, descinderea procurorilor la Spitalul Râmnicu Sărat ar avea la bază suspiciuni privind favorizarea unor candidați la angajare. Vizate ar fi cel puțin două persoane cu rol de decizie în unitatea spitalicească.

Detalii despre acest subiect, AICI.