Actualitate

(VIDEO) Plan de investiții ambițios, propus de Primăria Buzău. Ce buget este pus la bătaie în 2023

2023 vine cu un plan de investiții ambițios pentru municipiul Buzău. Autoritățile locale pun la bătaie un buget record, bazat, în mare măsură, pe fonduri europene, la care se adaugă sumele colectate din taxe și impozite. De altfel, bugetul municipiului a fost deja lansat în dezbatere publică încă de pe 3 ianuarie, (citiți aici amănunte).

110 milioane de euro, bugetul pentru investiții în 2023

Bugetul de venituri și cheltuieli mai mare ca în 2022

Un alt aspect pozitiv pentru anul în curs îl reprezintă faptul că 2022 s-a încheiat fără datorii ceea ce înseamnă că experții din Primăria Buzău au putut creiona un buget echilibrat. Primarul municipiului a spus că 2023 vine cu un buget de venituri și cheltuieli mai mare față de cel de anul trecut.

Grad de colectare de 94%

Sumele colectate de la contribuabili ating , de asemenea, un prag bun. Anul 2022 s-a încheiat cu un grad de colectare de aproape 94%. Asta deși, spune primarul municipiului Buzău, uneori a fost nevoie de măsuri drastice cum ar fi situația în care unui rău-platnic care adunase datorii de 1,6 miliarde de lei i s-a confiscat mașina în trafic. După acest episod, datoria a fost plătită.