Actualitate Agricultura acum

(Video) Planta care poate fi cultivată afară și iarna. Este aromată și medicii o recomandă în prevenirea răcelilor

Un rozmarin care poate fi cultivat afară chiar și pe timpul iernii. În plus planta este mult mai aromată și poate fi consumată, în special, în sezonul rece fiind recomandată pentru prevenirea răcelilor. Este vorba despre un soi aclimatizat la Banca de Resurse Genetice din Buzău , acolo unde cercetătorii mai au în lucru alte 50 de plante cu scopul de a le aclimatiza.

O nouă reușită pentru cercetătorii buzoieni. Dacă până acum rozmarinul nu putea fi cultivat decât în timpul sezonului cald, de câțiva ani la Buzău, planta poate fi cultivată în spațiu liber și pe timpul iernii. Soiul aclimatizat de cercetătorii buzoieni poate rezista până la minus 15 grade Celsius.

Acest soi de rozmarin este mult mai aromat și are multiple întrebuințări.

Costel Vânătoru a explicat că în ultimii ani clima din România este tot mai blândă și pe timpul iernii astfel că și acesta a fost un aspect care i-a ajutat în aclimatizarea plantelor iuitoare de temperaturi mai ridicate.

În prezent, cercetătorii buzoieni mai au în lucru alte 50 de plante care până acum puteai fi cultivate în România doar în timpul sezonului cald și pe care aceștia doresc să le aclimatizeze.