Actualitate

(VIDEO) Ploaie torențială și grindină, pe Valea Buzăului

O atenționare meteo cod galben de ploi și intensificări ale vântului a adus potop în localitățile de pe Valea Buzăului, vineri după amiază. La Cislău, dar și la Pătârlagele, plouă cu găleata iar vântul bate cu putere. În unele zone, ploaia a fost însoțită și de grindină.

Timp de o oră, până la 16:30, este în vigoare o avertizare cod galben.

“Județul Buzău: Pătârlagele, Merei, Pârscov, Tisău, Cislău, Glodeanu-Siliștea, Glodeanu Sărat, Calvini, Pietroasele, Breaza, Viperești, Săhăteni, Ulmeni, Pănătău, Cătina, Cozieni, Movila Banului, Amaru, Măgura, Mihăilești, Năeni;

Se vor semnala : intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de peste 55 km/h, frecvente descărcări electrice, local vijelii, anunță ANM.”

Astfel de fenomene sunt așteptate, până sâmbătă noapte, cel puțin.

“În cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.
      Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.”

Etichete