Actualitate

(VIDEO) Primarul Toma, explicații după blocarea banilor europeni pentru reabilitarea a trei artere importante

Primarul Constantin Toma a ieșit public, cu declarații, în cadrul unei conferințe de presă, pentru a lămuri apariția unei adrese din partea AMPOR privind suspendarea plăților pentru proiectul privind reabilitarea străzilor Transilvaniei, Unirii și Industriilor.

Constantin Toma a anunțat că nu a fost informat despre vreo anchetă penală în legătură cu proiectul respectiv, dar că a decis să solicite Parchetului General urgentarea cercetărilor, anunțând că se pune la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea situației. ”Gândiți-vă că se poate bloca tot!” a avertizat edilul-șef, explicând că orice tergiversare a anchetei poate compromite și alte proiecte cu finanțare europeană. ”Mă adresez și eu procurorului general, voi face o hârtie către acesta, azi!”. a adăugat Constantin Toma. Primarul municipiului a declarat că a încercat să afle detalii și de la Autoritatea de Management a POR, de unde a fost emisă adresa privind suspendarea plăților, dar oficialii acestora i-au refuzat orice informație pe acest subiect.

În ceea ce privește continuarea lucrărilor, Constantin Toma spune că acestea vor fi finanțate, până la clarificarea situației, din alte fonduri aflate la dispoziția municipalității: credite sau alte prevederi bugetare.

Primarul Buzăului s-a declarat mâhnit de faptul că documentul oficial, transmis de AM POR pe 10 mai și recepționat de instituția pe care o conduce în ultimele zile lucrătoare ale săptămânii trecute , a fost ”scăpat” din interiorul primăriei către presă.

Constantin Toma a mai spus că suspiciunile sale privind persoana care ar fi făcut plângerea se îndreaptă către un consilier local municipal care ”sigur nu e de la PSD”, arătând că este vorba despre unul dintre aleșii care îi fac constant opoziție. ”Probabil că are și conexiuni în Justiție acest consilier!” a adăugat primarul Buzăului.

Revenim cu cele mai importante declarații pe acest subiect .

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu