Actualitate

(VIDEO) Primele declarații ale liderilor partidelor politice după închiderea urnelor

UPDATE: Încep să apară primele date strânse din teritoriu. Potrivit numărătorii paralele, PNL Buzău și-ar fi adjudecat primele 3 primării. Este vorba despre cele din Cislău, Năeni, Valea Salciei și Zărnești.

Iar PSD Buzău și-a impus candidații la Râmnicu Sărat, Nehoiu, Smeeni, Ziduri, Cochirleanca și Scutelnici, arată primele rezultate din secțiile de votare.

Știrea inițială: Duminică, 9 iunie, buzoienii au ieșit la vot în număr mult mai mare față de scrutinul din 2020. Au votat 204 970 de persoane, prezența la vot fiind de 56,09%. În municipiul Buzău, prezența la urne la ora 22:00 a fost de 42,94%.

La încheierea procesului electoral, liderii principalelor partide politice, PNL și PSD, au ieșit public cu declarații referitoare la scrutinul de astăzi și rezultatele preconizate. “Ne așteptăm la un scor bun”, a declarat liderul PNL Buzău, Adrian Mocanu.

La rândul său, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, președinte al organizației municipale a PNL Buzău, este optimist cu privire la rezultatul scrutinului de astăzi: “PNL a demonstrat că poate veni cu o ofertă credibilă pentru muicipiul Buzău.”

De partea cealaltă, liderii PSD Buzău se așteaptă la un rezultat extrem de bun după vot. Președintele partidului, Lucian Romașcanu, candidat la funcția de președinte al CJ Buzău, a declarat imediat după închiderea urnelor că PSD a câștigat alegerile la nivelul județului Buzău. Asta deși, spune Romașcanu, PSD va pierde câteva primării din județ.

La rândul său, Constantin Toma, candidat PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului, este sigur de victorie.