Actualitate

VIDEO: Primele imagini cu lucrările la A7! Utilajele sunt pe două loturi între Ploiești și Buzău

Au apărut în spațiul public primele imagini cu șantierele deschise între Ploiești și Buzău, unde utilajele se află deja la lucru pentru construcția autostrăzii A7, prima șosea de mare viteză pe care o va avea Moldova.

Pentru moment sunt lucrări de pregătire înainte de lucrările efective, care presupun pregătirea amplasamentelor, deminări, decopertări de vegetație și descărcări arheologice.

Utilajele sunt prezente pe lotul 1 Dumbrava – Mizil și pe lotul 2 Mizil – Pietroasele. Primul lot însumează 21 de km, iar cel de-al doilea – 28 de km, iar în ambele cazuri constructorii au 20 de luni la dispoziție pentru construcția autostrăzii.

Imaginile, postate pe contul de Youtube Construim România, au fost distribuite pe Facebook și de senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu, astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni.

Potrivit senatorului buzoian, în afara celor două sectoare unde deja se lucrează, proiectul realizării A7 este avansat și pe alte două tronsoane, între Buzău și Focșani, unde lucrările ar putea începe în toamnă, mai devreme decât se estima. Despre acest subiect, Șansa News a scris aici.