Actualitate

Mai mult spațiu pentru Serviciul Permise și Înmatriculări în viitorul sediu de pe str. Simila. Unde vor avea acces buzoienii

Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, cel care în prezent își desfășoară activitatea într-un sediu impropriu, va beneficia de mult mai mult spațiu odată ce se va muta în casă nouă, pe strada Simila, într-o clădire care a găzduit un centru de plasament.  Suprafața alocată acestui serviciu, stabilită inițial la 230 mp, va fi dublată. Un proiect în acest sens se va afla astăzi pe masa consilierilor județeni.

“Se aprobă modificarea suprafeţei construite de la parterul imobilului situat în municipiul Buzău, Str. Simila nr. 19, atribuită în folosința gratuită a Instituției Prefectului – Județul Buzău în baza Hotărârii Consiliului Județean Buzău nr. 250/2021, republicată, de la 229,50 mp la 465,87 mp (se majorează cu 236,37 mp).”

Suprafața acordată Instituției Prefectului va fi dublată după ce IPJ Buzău a renunțat la partea din clădirea de pe str Simila care îi revenise inițial.

“Prin Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr. 250/2021 s-a atribuit în folosința gratuită a Instituției Prefectului – Județul Buzău – Serviciul Public Comunitar regim permise de conducere și înmatriculări și Inspectoratului Județean de Poliție suprafețe construite din imobilul proprietate publică a județului Buzău, situat în municipiul Buzău, Str. Simila nr. 19. Ulterior Inspectoratul Județean de Poliție a renunțat la spațiul atribuit. Instituția Prefectului – Județul Buzău solicită majorarea suprafeței atribuite la parterul imobilului, din suprafața rămasă disponibilă ca urmare a renunțării Inspectoratului Județean de Poliție, pentru o mai bună și eficientă organizare a activității Serviciului Public Comunitar.”

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a explicat că în perioada imediat următoare vor fi urmați pașii necesari pentru amenajarea spațiului și mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări în noul sediu.

„În perioada următoare vom încerca să operaționalizam sediul de la Simila. Tocmai pentru a înlătură toate inconvenientele atât pentru cetățenii care au nevoie la Permise, cât și pentru cei care lucrează acolo. Acele spatii sunt improprii la ora actuală și sunt rămase în urmă față de volumul de activitate. Sunt peste 500 de mp în latura din dreapta. Parterul este pentru cetățeni, etajul pentru colegii noștri”, declară prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

 În prezent, Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a vehiculelor își desfășoară activitatea într-o clădire de pe strada Chiristigii.