Actualitate

Cum evoluează ancheta în cazul bătăii dintre medicii de pe Secția Chirurgie Plastică a Spitalului Județean

A trecut aproape o lună de la scandalul înregistrat pe holurile Secției Chirurgie Plastică din cel mai mare spital din județ, scandal ai cărui protagoniști au fost doi medici colegi de secție, unul dintre ei agresându-l verbal și fizic pe celălalt. Încă de atunci au fost demarate mai multe anchete, atât de către conducerea Spitalului Județean, cât și de Colegiul Medicilor. Anchete care, însă, nu au, deocamdată, niciun rezultat.

La finele lunii iulie s-a înregistrat un episod care a adus o pată neagră pe imaginea Spitalului Județean. Între doi medici chirurgi, unul aflat aproape de vârsta pensionării, dr. Mihai Tache, și Alexandru Mahovici, un specialist care face parte din categoria medicilor sosiți de câțiva ani în spital,  s-a iscat un conflict soldat cu vorbe grele și îmbrânciri, chiar sub privirile asistentelor și pacienților internați în saloanele Secției Chirurgie Plastică. Medicul Mihai Tache a fost acuzat că l-a pălmuit și jignit pe colegul său mai tânăr. De cealaltă parte, dr. Tache s-a adresat Colegiului Medicilor cu o plângere împotriva dr. Mahovici, pe care îl acuza că și-ar fi depășit atribuțiile în tratarea pacienților.

Pornind de aici, Colegiul Medicilor a demarat cercetări. În plus, cazul a ajuns și în atenția Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică din Spitalul Județean. Dar, de la începutul lunii august, de când au fost dispuse verificări, situația nu s-a schimbat prea mult. Până acum, dr. Mihai Tache a fost audiat în Comisia de Disciplină. Iar, zilele acestea, membrii celeilalte comisii se întrunesc pentru a analiza cazul, pentru a consemna punctele de vedere ale ambilor specialiști implicați, aspecte în funcție de care vor lua o decizie cu privire la eventualele sancțiuni.

Deși cazul a fost intens mediatizat și a venit ca o nouă lovitură pentru imaginea Spitalului Județean, până acum nu a fost dispusă nicio măsură. Au trecut câteva săptămâni bune, fără ca ceva concret să se întâmple, concluziile și măsurile lăsându-se așteptate.

Detalii despre bătaia dintre cei doi medici AICI și AICI.