Actualitate

(Video)BOBAS 2023, programul complet. Pe cer vor survola 10 tipuri de aeronave

O zi de neuitat la Baza Aeriană Boboc. Asta promit organizatorii BOBAS, mitingul aviatic care revine după o pauză de trei ani. Pe 17 iunie, miile de buzoieni care iubesc aviația sunt așteptați cu un program de excepție din care nu lipsesc acrobațiile din aer, și nici exercițiile tactice de la sol cu aeronave și forțe speciale.

În total, pe cer vor survola zece tipuri de aeronave, atât cele din dotarea bazei de la Boboc cât și piloți din Aeroclubul României, Iacării Acrobați, Școala Superioară de Aviație Civilă dar și alți operatori privați.

BOBAS2023 aduce buzoienilor și alte surprize despre care Gabriela Șerban, ofițer Informare și Relații Publice Baza Aeriană Boboc a vorbit, în premieră, la Focus Tv.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Lipseste AN 2. avion de legenda, care la origine are o serie de avioane legendare romanesti, IAR 37,38, 39.
    A fost scos din uz in urma unei decizii politice pentru a proteja un demnitar trecut, numit Oprea si nu numai.
    S au mai prabusit pe glob avioane AN 2, dar nu s a luat o astfel de decizie. Par arhaice dar sunt concepute pentru conditii asimetrice pentru aviatia clasica actuala, si inca de actualitate. De ce aviatia civila nu le a scos din uz?
    Civilii nu inghit gogosi. Daca sunt asa cum se spune in rezolutia anchetei TUZLA 2010 , de ce militari ai armatei noastre executa in prezent salturi din aeronave de acest tip ale Aeroclubului Romaniei? Nu mai este riscant?
    La aceasta data aparatele tinute la sol au resursa de peste 10 000 de ore, nu mai pomenesc de nr de motoare noi aflate in depozite. Sa nu mai pomenesc de conflictul de interese evident prin numirea ca sef al comisiei de ancheta al accidentului, a unui general de aviatie. Despre ce vorbim? Urmarile acestui trist eveniment nu trebuia sa se alinieze urmarilor evenimentului din 16 august acelasi an, de la Maternitatea Giulesti: raspundere penala, despagubiri, neglijenta crasa, inchisoare etc. PUNCT