Actualitate

(Video) Ce se întâmplă cu MIG-urile care au aterizat la Boboc. Este o premieră pentru Baza Aeriană

Au făcut istorie în Aviația României și, după 61 de ani în care au survolat înaltul cerului au fost retrase la bază pentru totdeauna. Este vorba despre avioanele MIG – 21 LanceR despre care, așa cum se știe, au fost retrase din serviciu. Finalul carierei a fost marcat inclusiv la Baza Aeriană Boboc, moment despre care sansanews.ro a scris aici, iar acum, cele două avioane care au aterizat la Buzău vor rămâne aici, deși acest tip de aeronavă nu a făcut niciodată parte din dotarea bazei.

MIG-urile vor fi folosite ca bază de studiu pentru elevii Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene. În plus, spre bucuria buzoienilor care vor ajunge la mitingul BOBAS 2023, din 17 iunie, vor fi expuse la sol , iar accesul publicul va fi permis.

Supersonicul MIG -21 LanceR cel mai longeviv avion de vânătoare din Forțele Aeriene Române.

”Aeronavele MiG-21 LanceR au scris istorie în Aviația României constituind coloana vertebrală a apărării spațiului aerian al țării noastre, prin îndeplinirea serviciului de poliție aeriană SLP-PA, participarea la exerciții naționale și internaționale,show-uri aeriene, având la manșă adevărate legende și modele de piloți militari”.