Actualitate

(VIDEO) Reacția procurorilor după protestul organizat de prietenii lui Cosmin în fața Parchetului

A fost protest la primele ore ale zilei, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Câțiva tineri, prietenii lui Cosmin, adolescentul ucis într-un accident rutier cumplit produs pe Șoseaua Vadu Pașii, în decembrie, au mers în fața sediului în care își desfășoară activitatea procurorii. Au vrut să tragă un semnal de alarmă după ce judecătorii au decis, ieri, înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul șoferului vinovat cu măsura arestului la domiciliu.

În urma protestului tinerilor, procurorii au venit cu un comunicat de presă. Procurorii anunță că soluția instanței de judecată nu a fost acceptată încă de la pronunțare, așa că au contestat-o. Urmează ca instanța să stabilească un termen pentru soluționarea contestației.

“Urmare articolelor apărute în mediul on-line a unor publicații de știri locale referitoare la protestul desfășurat astăzi, 22.02.2023, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, față de eliberarea din arest a persoanei care la data de 09 decembrie 2022, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat mortal un tânăr în vârstă de 15 ani, pe raza comunei Vadu-Pașii, județul Buzău,  comunicăm că împotriva încheierii instanței de judecată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a formulat contestație încă de la data pronunțării, respectiv ieri, 21.02.2023.”

Detalii despre acest subiect, AICI.