Actualitate Agricultura acum

(Video) Rețeta unei afaceri de succes. O familie din Mierea a scos pe piață un produs brevetat internațional

Doi soți din Buzău, un fizician și un chimist, au reușit să scoată pe piață un produc unic în Europa. Este vorba despre un amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și multe altele pe care l-au denumit Melinis. Noutatea este dată de procesul de producție care este unul fără fierbere și adaos de zahăr.

Povestea Melinisului a început în urmă cu zece ani, când Daciana Tarași și Constantin Pascu, din dorința de a avea un dulce sănătos, au început să prepare pentru consumul propriu un amestec din miere și fructe crude.

Au fost ani de încercări la finalul cărora au reușit să creeze un produc unic în Europa. Secretul constă în ingredientele folosite dar și în procesul de producție care este unul extrem de lent și poate dura până la o lună de zile.

Primele produse au fost vândute publicului larg în 2019, însă cererea era foarte mică . Pe măsură ce clienții gustau noul produs, vânzările au început să crească. Acum, cei doi soți au la Buzău, în statul Mierea o mică fabricuță.

În făbrica din Buzău se produc lunar între 5 și 6.000 de borcane de melinis în diferite sortimente: cu cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafir, afine sau zmeură. În total sunt 16 sortimente. Vânzarea se face online, iar intenția este ca produsul să ajungă și în băcănii.

Produsele de la Buzău pot fi păstrate un timp îndelungat la temperatura camerei, fără ca gustul sau textura să se schimbe.

Fabrica Melinis se află în satul Mierea, comuna Vernești, zonă renumită pentru produse apicole și fructe.