Actualitate

(VIDEO) Ro-Alert din două în două zile! Care e zona unde au fost văzuți 15 urși

Sursa foto FB/ APM Buzau

Pentru comunitatea din Bâsca Chiojdului, apariția urșilor pe ulițe nu mai reprezintă un element de noutate. Mesajele de alertare vin în cascadă, iar locuitorii din zonă își iau zilnic măsuri pentru a nu se întâlni cu urșii. Încă de la venirea primăverii, animalele sălbatice au început să coboare din păduri și să intre în gospodăriile oamenilor unde fac ravagii. Chiar în urmă cu doar două zile, un urs a atacat și a ucis un porc crescut în gospodărie de un localnic, ISU emițând un mesaj RO-Alert.

Atacurile din ce în ce mai dese, și locurile diferite din Chiojdu în care atacă sălbăticiunile, îi fac pe oameni să spună că numprul urșilor din zonă este unul ridicat. Din estimările făcute de aceștia împreună cu autoritățile locale și din ciclicitatea cu care atacă gospodăriile, în zonă ar fi prezenți cel puțin 15 urși.

Oamenii au fost sfătuiți de autoritățile locale să iasă din locuință noaptea doar dacă este imperios necesar, pentru a evita o întâlnire cu ursul. Problema este că urșii își fac prezența și pe timpul zilei. De exemplu, acum câteva zile, o ursoaică și doi pui au fost imortalizați la Bâsca Chiojdului, chiar în apropierea șoselei.

Astfel de scene au loc aproape zilnic pe străzile din Chiojdu, comună unde urșii se plimbă nestingheriți.