Actualitate

(VIDEO) S-au afișat rezultatele la Bacalaureat! Surpriză la Buzău

Foto arhiva

Au fost afișate rezultatele obținute de foștii liceeni care au susținut, zilele trecute, probele examenului maturității. Potrivit primelor rezultate, înainte de contestații, la Buzău nu a fost obținută nicio medie de 10.

Cea mai mare medie a fost 9,90, medie obținută de un fost elev al Colegiului Hasdeu. Acesta a fost notat cu 9,70 la proba la română și 10 la celelalte două probe. Pe de altă parte, la Colegiul Hasdeu toți absolvenții au promovat examenul, ultima medie fiind 6,50.

Următoarea medie la nivel de județ este 9,83, fiind media unui absolvent al Colegiului Pedagogic. Cea mai mică medie a fost 6,00 patru elevi promovând Bacalaureatul cu această medie.

Cele mai slabe rezultate au fost la liceele tehnologice. La Vernești, de exemplu, singurul tânăr care a susținut examenul a fost respins. El a obținut nota 2 la română.

1.867 de candidați au obținut diploma de bac în prima sesiune. Rata de promovare este de 78,1%, înainte de contestații, raportat însă doar la candidații din promoția curentă. Rata se situează sub cea medie pe țară, de 78,4%.

Rezultatele, AICI.