Actualitate

(FOTO & VIDEO) De la vad comercial la un pas de faliment. Ce se întâmplă cu magazinele de pe Unirii

Aprovizionarea magazinelor de pe Bulevardul Unirii a devenit o problemă reală pentru comercianții care își desfășoară activitatea în această zonă a municipiului Buzău. Este ceea ce au reclamat, unanim, agenții economici cu afaceri pe Unirii. Oamenii i-au spus păsurile senatorului PNL Vlad Mircea Pufu care, alături de aleși locali, a continuat seria întâlnirilor de pe Bulevardul Unirii, despre care Șansa News a scris AICI.

Aprovizionarea magazinelor, care e tot mai dificilă, nu este însă singura problemă reclamată de întreprinzători. Aceștia s-au plâns și că numărul clienților a scăzut dramatic odată ce s-a dat startul proiectului Unirii.

”Am discutat cu mai mulți agenți economici, care au afaceri diverse într-o zonă a orașului considerată, până nu demult, un vad comercial bun. Proiectul de resistematizare a schimbat radical situația. Toți întreprinzătorii se plâng de aceleași probleme: nu se poate face aprovizionarea magazinelor, iar clienții sunt tot mai puțini și nu mai vin pentru că nu au locuri de parcare. E dramatic ce se întâmplă acolo, iar dacă nu se vor găsi soluții minimale pentru a ajuta micile afaceri locale, magazinele și reprezentanțele de pe Unirii se vor închide. Rezultatul va fi dezastruos: șomeri, falimente, spații goale, întuneric și bani lipsă la bugetul local! Căutăm soluții, împreună cu toți cei afectați, pe care să le propunem pentru a repara ce se mai poate, până nu e prea târziu!”, a scris, pe Facebook, senatorul PNL Buzău Vlad Mircea Pufu.

Într-o intervenție la Focus TV, parlamentarul buzoian a explicat că discuțiile cu buzoienii de pe Unirii vor continua. Vor fi identificate necesitățile fiecărui antreprenor, iar la final propunerile de remediere a situațiilor semnalate se vor regăsi într-o petiție și un proiect ce va fi susținut în Consiliul Local.