Actualitate

(VIDEO) Secretele din spatele succesului Târgului de Crăciun de la Sibiu. Cum poate ajunge Buzăul să aibă un astfel de târg

sursa foto: targuldecraciun.ro

Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis deja de câteva zile și rămâne, incontestabil, cel mai frumos și vizitat târg din țară în această perioadă a anului. Cel puțin 200 de mii de oameni ajung, în fiecare an, la Sibiu, pentru a vizita Târgul de Crăciun. La fel va fi și în acest an, târgul din centrul Sibiului putând fi vizitat până pe data de 2 ianuarie a anului viitor.

Secretul succesului stă în munca pe care o depune o întreagă echipă aflată în spatele organizării târgului, care nu se rezumă la o săptămână sau o lună, ci la un an întreg.

Unul dintre organizatorii târgului de la Sibiu, Andrei Drăgan Răduleț, a vorbit, seara trecută, în exclusivitate la la Focus TV, despre secretele succesului acestui eveniment și ce face ca Târgul de Crăciun să fie cel mai frumos și atractiv din toată țara. Potrivit acestuia, pregătirile nu se fac pe ultima sută de metri, ci încep încă din luna martie, pentru ca în luna mai să se treacă deja la înscrierile de participare a comercianților la târg.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este organizat într-un parteneriat public-privat încă din anul 2007, iar de-a lungul timpului bugetul de organizare a fost redus simțitor. S-a ajuns în punctul în care de la bugetul municipiului nu se mai alocă decât 50 de mii de lei pentru programul artistic. Experiența acumulată în fiecare an de organizare a târgului a fost cea care a dictat această tendință, și s-a dovedit o soluție câștigătoare.

Spre comparație, cheltuielile pentru împodobirea municipiului Buzău și organizarea manifestărilor din perioada sărbătorilor de iarnă depășesc 900 de mii de lei. Totuși, potrivit viceprimarului Oana Matache, bugetul alocat include și o serie de achiziții care nu vor mai fi făcute într-un viitor apropiat.

Oana Matache – viceprimar mun Buzau – costuri Craciun si Revelion

Totuși, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu este încrezător și spune că și alte orașe ar putea ajunge, în timp, la performanța orașului din centrul țării, de a atrage zeci sau sute de mii de vizitatori în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu e o misiune ușoară pentru nici o administrație să organizeze un târg reușit. Rețeta de la Sibiu s-a dovedit însă un succes și poate fi folosită și în alte orașe, inclusiv la Buzău.