Actualitate Tineri pentru România

(Video) Șefă de promoție admisă la 12 facultăți din străinătate. Ce carieră a ales absolventa Colegiului ”Mihai Eminescu”

A terminat cei patru ani de liceu cu media 10, fiind unul dintre cei doi șefi de promoție din acest an ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu”. Ea este Edvina Dobre, tânăra pentru care admiterea la facultate este deja un vis împlinit. După susținerea examenului de bacalaureat, absolventa trebuie să aleagă una dintre cele 12 facultăți de prestigiu, din străinătate, la care a fost admisă. Indiferent de locul în care va studia în următorii trei ani, buzoianca se va specializa în drept global.

Edvina Dobre are 19 ani și este din Zorești, un sat din comuna Vernești, locul unde a absolvit și primele opt clase. Când a venit admiterea la liceu, tânăra a știut că vrea să învețe la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la științe sociale. Pe atunci, ne-a povestita mama fetei, nu era un copil de zece pe linie, însă cu foarte multă voință, ambiție și pregătire suplimentată, mai ales pe perioada pandemiei, Edvina a reușit să termine fiecare dintre cei patru ani de liceu cu media 10.

Vineri, în ziua absolvirii celor patru ani de liceu, Edvina a strălucit. A urcat pe scenă de mai multe ori, fiind aplaudată în calitate de șef de clasă dar și ca șef de promoție precum și eminescianul generației 2019-2023 care a înmânat cheia Colegiului promoției următoare de absolvenți. Emoțiile nu au putut fi descrise în cuvinte, însă, spune Edvina, tot ceea ce a realizat s-a datorat susținerii pe care a primit-o din partea familiei.

Acum, tânăra se concentrează pe examenul de bacalaureat pentru că admiterea la facultatea pentru absolventa de 10 este deja un vis împlinit. Încă din luna martie, Edvina a fost admisă la 12 facultăți din Olanda, Anglia și Dubai, cele mai cunoscute fiind Queen Mary London și King`s London. Deocamdată nu știe unda va merge însă indiferent de alegere va studia drept global.  Fata spune că nu a aplicat la nicio facultate din România pentru că a știut mereu că vrea să se specializeze în străinătate. După terminarea facultății Edvina va avea o carieră în politică sau în drept, încă nu a făcut alegerea.

Absolventa de zece nu a părăsit liceul care a pregăti-o pentru o nouă etapă a vieții fără să lase și un mesaj pentru următorii elevi ai Colegiului ”Mihai Eminescu”. Iată ce a scris tânara în Cartea de Onoare a liceului:

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Șefă de promoție, elevă admisă la 12 facultăți și…”se merită”?! Nu aveți scuze, chiar și așa, în febra interviului! 😏

  • Da important este sa nu uite de romîni , sa nu uite de Dumnezeu si sa nu uite de unde a plecat ! Sa faca ceva pentru binele poporului ei si pentru Crucea ei !