Actualitate

(Video) Simulare de cutremur în două școli din municipiul Buzău. Cum s-a încheiat exercițiul

Este ora 10.16 minute. În tot orașul se aud sirenele. Elevii Școlii Gimnaziale numărul 11 sunt sfătuiți să nu intre în panică.

După ce pericolul a trecut, elevii, ordonați unul în spatele celuilalt, și cu capetele acoperite cu caiete și penare, sunt scoși  în curtea școlii. Sirenele continuă să sune. Semnalul este cel de dezastru natural compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

În câteva minute, la școala unde învață aproape 2.000 de copii au ajuns mai multe echipaje de pompieri. Imediat ce au ajuns la fața locului, forțele de intervenție au plecat în căutarea victimelor.

Într-una din clase, doi elevi au rămas prinși sub dărâmânături. Pompierii verifică starea victimelor și acționează pentru scoatera lor.

În câteva minute, cei doi copii au fost scoși din clădire și preluați de ambulanță.

Intervenția a durat doar câteva minute, iar când sirenele au sunat din nou anunțând că pericolul a trecut, toate persoanele din școală erau afară, într-un loc sigur. Din fericire, astăzi a fost vorba doar despre un exercițiu care a avut  scopul instruirea elevilor și a cadrelor didactice în caz de cutremur, lecție pe care atât cei mici cât și cadrele didactice au învățat-o .

La finalul exercițiului, reprezentanții ISU au explicat, încă o dată, ce trebuie să știe fiecare dintre noi atunci când auzim sunetul sirenelor pentru a pregăti o reacție adecvată.