Actualitate

(VIDEO) Simularea la Limba română s-a încheiat. Ce spun elevii despre subiectele primite

Simularea la disciplina limba și literatura română a examenului de bacalaureat s-a încheiat. Evaluarea de luni, 28 martie, s-a desfășurat fără probleme, anunță responsabilii învățământului din județul Buzău.

Subiectele au fost comune la primele două puncte și diferit doar la cel din urmă, pentru profilurile Real și Uman. Elevii au avut la primul punct un text din Profira Sadoveanu, cu mai multe cerințe, iar la punctul doi un fragment din “Idolul și Ion Anapoda”, de George Mihail Zamfirescu. Punctul trei la profilul Uman a fost cu cerințe pentru un text aparținând poetului Ion Barbu. La profilul Real, elevii au avut, la același punct trei, o poezie a lui Tudor Arghezi.

La Buzău, peste 3200 de elevi au fost înscriși la testarea care urmează să arate nivelul de pregătire în perspectiva examenului maturității. Simularea s-a desfășurat în 28 de licee și școli profesionale și s-a desfășurat fără incidente.

Urmează corectarea lucrărilor la nivelul fiecărei unități în care s-a derulat simularea. Rezultatele obținute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei școli și nu vor fi trecute în catalog, decât excepțional, la cererea scrisă a elevului.