Actualitate

(Video) Șofer băut la volan, pe străzile municipiului Buzău. Ce nereguli au mai descoperit polițiștii în urma unui control în trafic

Nereguli grave care pot pune viața în pericol! Asta au descoperit polițiștii în timpul unui control neanunțat desfășurat astăzi pe principalele drumuri publice din județul Buzău. Verificările i-au vizat, în special, pe șoferii autovehiculelor destinate transportului rutier public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone şi autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri. Cu alte cuvinte, vorbim de șoferi profesioniști care însă au dovedit că pot comite erori grave în trafic fapt dovedit de numărul foarte mare de sancțiuni aplicate .

Un prim exemplu dat de polițiștii aflați astăzi în trafic îl vizează pe un tânăr de 22 de ani, șoferul unei autoutilitare, care s-a urcat la volan băut.

”Un tânăr şofer, în vârstă de 22 de ani, din Buzău, a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, cu toate că se afla la volanul unei autoutilitare de transport marfă. Acesta a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri pe strada Transilvaniei, din municipiul Buzău. Aparatul etilotest a indicat în cazul său o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce a determinat ca şoferul să rămână pieton pentru următoarele 90 de zile”, se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

Însă lista neregurilor este destul de lungă, iar abaterile descoperire au fost destul de grave.

” Printre abaterile sancţionate s-au numărat nerespectarea timpilor de odihnă, încălcarea regimului legal de viteză, neportul centurii de siguranţă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau conducerea unor maşini ce prezentau defecţiuni tehnice”, informează IPJ Buzău.

De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări şi cu privire la respectarea legalităţii transportului public de marfă şi persoane, în vederea depistării efectuării altor curse decât cele permise de licenţa de traseu, efectuarea în mod ilegal a unor curse regulate sub „masca” unor curse ocazionale speciale, nerespectarea prevederilor graficelor de circulaţie sau a timpilor de odihnă.

 ”În total, au fost controlate 112 autovehicule şi au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale. Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) pentru anul 2022”, se arată în același comunicat de presă.