Actualitate

(video) Cum decurge Start-Up Nation, programul care susține antreprenorii. Ministrul Cadariu, la Focus TV: ”Avem 1800 de aplicanți într-o zi”

Nici nu a început bine, că Programul Start-Up Nation, prin care firmele pot primi fonduri nerambursabile de la stat, se bucură deja de succes. La doar o zi de când s-a dat startul înscrierilor, existau deja peste 1800 de aplicanți, care au depus documentele în vederea obținerii sumelor nerambursabile care să îi ajute în dezvoltarea afacerilor.

Ministrul liberal al Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a vorbit miercuri seara, la Focus TV, despre modul în care decurge programul.

O noutate a ediției din acest an a programului e reprezentată de faptul că pot obține bani prin Start-Up Nation și antreprenori din Diaspora. Sprijinul pentru românii din străinătate este asumat prin programul de guvernare al Cabinetului condus de liberalul Nicolae Ciucă. Totuși, numărul de aplicanți din Diaspora este destul de mic la început, tocmai de aceea ministrul Cadariu spune că e nevoie de implicarea tuturor factorilor responsabili.

Ministrul liberal al Antreprenoriatului și Turismului a mai vorbit, la Focus TV, și despre noua platformă pe care pot fi încărcate documentele, mult mai ușor de folosit decât la edițiile anterioare ale programului.

Platforma pe care pot aplica antreprenorii pentru finanțare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation poate fi accesată AICI.