Actualitate

VIDEO Temperaturi istorice. 21.3 grade la Pătârlagele pe 18 decembrie

Temperaturi istorice, marți, 18 decembrie, înregistrate în județul Buzău. La Stația Meteo de la Bisoca s-a înregistrat la ora 13.30 o valoare de 18 grade Celsius.
Cel mai cald a fost însă la Pătârlagele unde la ora 12.30, mercurul din termometre  a urcat până la o valoare record pentru perioada din an în care ne aflăm, și anume 21.3 grade Celsius. Odată cu trecerea orelor, temperatura a mai scăzut, însă tot s-a menținut extrem de ridicată pentru data din calendar. Astfel, la ora 14.50, la Pătârlagele se înregistrau 19.5 grade Celsius.
Meteorologii care lucrează în cadrul celor două stații, oameni cu experiență în domeniu, spun că nu au trăit asemenea temperaturi de când sunt ei pe aceste posturi, de peste 20 de ani.
Deși temperaturile înregistrate în ultimele zeci de ore la Buzău sunt plăcute, oamenii spun că e anormal de cald iar asta ar putea avea efecte nefaste atât asupra sănătății oamenilor, cât și a plantelor. Mai mult decât atât, toată lumea își dorește ca de Crăciun să ningă, nu să fie temperaturi ca de primăvară.