Actualitate

(video) Transfer de urgență din Spitalul Județean! Unul dintre pacienții arși în incendiul de duminică, dus la Iași

UPDATE: Detalii despre transferul de urgență a adus medicul Alexandru Varga, medic șef secție chirurgie plastică. Doctorul susține că femeia necesita transfer cât mai rapid, deoarece avea corpul afectat de arsuri în procent de aproximativ 40%.

„Pacienții au venit în UPU în urma unei explozii într-un apartament. Cel tânăr de 34 de ani, cu arsuri pe doar 25% din suprafața corpului, nu avea arsurile foarte profunde, spre deosebire de doamna, care avea undeva la 40%, gradul trei mai mult, într-o situație precară față de celălalt pacient. Amândoi au fost intubați, până la transferul doamnei către secția de arși a unui spital din Iași. Doamna îndeplinește condițiile de transfer, nu puteam să o ținem aici”, a declarat pentru Șansa News.ro Alexandru Varga, medic șef secție chirurgie plastică.

Știre inițială :Unul dintre pacienții care au suferit arsuri grave în urma incendiului din cartierul Dorobanți este transferat de la Spital Județean Buzău, cu un elicopter, către un spital de specialitate din Iași.

S-a luat decizia ca transferul să se facă pe calea aerului întrucât pacientul necesită îngrijiri de urgență, de care va beneficia la un spital de mari arși din Iași.

Elicopterul SMURD are un echipaj specializat, cu medic, venit de la Iași, care va avea grijă pe toată durata transportului buzoianul să fie îngrijit și supravegheat așa cum trebuie.

Surse de presă spun că pacientul preluat ar fi femeia în vârstă de 50 de ani, care, deși are o suprafață a corpului mai puțin afectată, nu a răspuns tratamentului.