Actualitate Agricultura acum

(Video) Un exemplu de ambiție! O angajată a Stațiunii de Cercetare Legumicolă, studentă la 47 de ani

Pe doamna Flori, cum îi spun colegii, o cunosc toți cei care au ajuns cel puțin o dată în serele Stațiunii de Cecetare Legumicole Buzău, însă puțini îi știu povestea. Femeia care acum coodonează activitatea de producere și comercializare a răsadurilor este unul dintre cei mai vechi angajați ai unității.

Flori Dinu a început să lucreze la Stațiunea de Cercetare în 1996, ca zilier. La momentul acela avea doar 20 de ani. Era o tânără care provenea dintr-o familie modestă care nu își permitea să – și trimită la facultate ambii copii, așa că Flori a preferat să se angajare pentru a avea un salariu, în timp ce sora ei a plecat la facultate.Viața și-a urmat cursul. Flori s-a căsătorit și a întemeiat o familie frumoasă cu doi copii, astfel că partea profesionă a trecut pe planul doi.

Acum, după 27 de ani de activitatea printre cercetătorii buzoieni, Flori a decis că este momentul pentru a avansa în carieră, așa că a făcut pasul pe care nu l-a făcut în urmă cu aproape trei decenii: s-a înscris la facultate.

La îndemnul colegilor dar și bazându-se pe cunoștințele deja acumulate, Flori a ales Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Deși nu este ușor, Flori povestește că încearcă să țină pasul cu tânăra generație, iar de fiecare dată când are nevoie de sfaturi apelează la colegii de la Stațiune care nu ezită să o ajute, inclusiv cu temele de la facultate. Efortul îi este răsplătit pentru că, în sfârșit, are și împlinirea profesională.

În cele aproape trei decenii pe care le are la Stațiunea de Cercetare Legumicolă , Flori a reușit să căștige simpatia colegilor care au doar cuvinte de laudă la adresa ei. În plus, cercetătorii cu experiență cred că ar putea fi chiar și un bun cercetător tocmai pentru că este o persoană ambițioasă.

Flori Dinu nu este singurul angajat al Stațiunii de Cercetare Legumicole Buzău care a decis să urmeze o facultate la îndemnul colegilor mai tineri. Același sfat l-a urmat și un tehnician în vârstă de 39 de ani. Ambii sunt în anul I de studiu.