Buzăul a convins că are potențial și tineri dornici de performanță astfel că, începând de anul viitor, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați va aduce aici noi specializări. Anunțul a fost făcut de prorectorul Silvius Stanciu, prezent, miercuri, la Târgul Educațional. Noile programe de licență vor fi adaptate în funcție de nevoile mediului de afaceri buzoian și vor da posibilitatea tinerilor să se pregătească exact în domeniile de activitate în care, în prezent, este criză de specialiști. La evenimentul de astăzi au fost prezenți peste 700 de elevi de liceu.
Primii studenți care au făcut facultatea acasă sunt deja în ultimul an de studiu, iar în câteva luni vor fi declarați absolvenți ai primei promoții ”Dunărea de Jos” din Buzău.
Parcursul lor a fost unul lăudabil și asta i-a convins pe reprezentanții Universității de la Galați să crească numărul programelor de licență pentru anul viitor, după ce din această toamnă la Buzău au fost deschise și primele două programe de master.
Deși specializările nu au fost anunțate, prorectorul Universității a explicat pentru Focus TV că noile programe de licență vor fi alese în baza unor studii de piață și vor corespunde nevoilor mediului de afaceri astfel încât viitorii studenți să se pregătească în domeniile în care este nevoie de muncitori calificați. Printre specializările luate în calcul sunt informatica, dar și facultăți din domeniul socio-uman și inginerie.
Ideea deschiderii mai multor facultăți la Buzău a fost bine primită și de elevii care spun că le-ar fi mult mai ușor să continue studiile după absolvirea liceului.
De altfel, Târgul Educațional organizat miercuri la Buzău le-a dat ocazia viitorilor studenți să știe exact cum trebuie să se pregătească pentru reușita la admitere.
Sfaturi despre orientarea în carieră au fost oferite și de autoritățile locale prezente la Târgul Educațional, printre care și primarul Constantin Toma, absolvent al Universității ”Dunărea de Jos” în urmă cu 40 de ani.
La Buzău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este prezentă din 2020 cu trei specializări la Licență (Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură) și două specializări la Masterat (Inginerie și management în alimentație publică și agroturism și Expertizare în combaterea fraudelor alimentare). În total, la Buzău sunt circa 600 de studenți, iar primii 100 vor absolvi în vara anului 2024.
Cea mai slaba universitate !