Social

(VIDEO) V-au ciupit țânțarii? Vi s-a părut! Mesajul autorităților după reclamațiile buzoienilor privind invazia insectelor

Invazie de țânțari în municipiul Buzău. De câteva zile, buzoienii se plâng că nu mai pot ieși din locuințe din cauza insectelor prezente peste tot. Atât în zona blocurilor, cât mai ales în parcuri, o plimbare pe răcoare, la orele serii, este imposibilă. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje prin care buzoienii se întreabă de ce nu se acționează cu substanțe menite să stârpească țânțarii. Oamenii se plâng, de exemplu, că în cel mai mare parc din oraș, Parcul Crâng, sunt roiuri de insecte.

“Buna ziua, Crângul mai aparține Primăriei Buzău?!

Dacă da, invitam oficialitățile la o plimbare…printre roiuri de țânțari! Experiența este minunată!

Nu am putut sa intru in Crâng, ieri ca și în alte zile, e invazie de țânțari. S-a dat cu soluții ? Primăria să găsească o soluție.

Da, aprob, aseară am mers sā fac sport la aparatele de fitness vis a vis de șahiști, în jurul orei 20:00. N-am putut să stau, m-au atacat țânțarii la greu.

Tot orașul este împânzit de țânțari!

Este plin tot orașul de țânțari, nu poți să stai afară, e jaleeee. Sunt f agresivi…!

Buzau este oraș deschis, deci pot intra și țânțarii….Să-i primim cum se cuvine!”

Consilierul local municipal Irinel Cîrstea i-a cerut vineri, în ședința Consiliului Local Municipal, directorului societății de salubrizare din Buzău, Liviu Mocanu, să lămurească situația. Directorul societății care are sarcina de a efectua dezinsecția în Buzău spune că se acționează deja de o săptămână, dar că numărul țânțarilor a crescut semnificativ mai ales după ploile din ultima perioadă. A fost realizată o primă etapă de dezinsecție la sol, urmând la jumătatea lunii iulie, și etapa de aviotratament.

La rândul său, viceprimarul Ionuț Apostu anunță că, în urma valului de reclamații din partea buzoienilor, s-a luat decizia ca, suplimentar față de calendarul stabilit inițial pentru dezinsecție, să se acționeze în fiecare zi de vineri în cele mai mari parcuri din oraș.