Actualitate

(Video) Ziua Jurământului Militar la Boboc! ”Suntem pregătiți să apărăm țara”


Moment emoționant pentru viitorii maiștri militari și subofițeri instruiți la Școala de Militară ”Traian Vuia” de la Boboc. Tinerii admiși în anul I au depus Jurământul Militar, sub privirile rudelor venite la festivitate. Este al doilea an când locurile de la celebra școală militară nu sunt ocupate în totalitate, iar principala cauza o reprezintă contextul militar internațional.

După 10 săptămâni de instrucție intensivă, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” au trăit cel mai intens moment al carierei de până acum: Jurământul Militar. Îmbrăcați în uniforme, cu emoție dar hotărâți, tinerii au urmat, fără nicio greșeală, instrucțiunile primite: s-au aliniat și au așteptat să rostească legământul de credinţă faţă de neam şi ţară.

În total, 137 de tineri, veniți din toate colțurile țării, au jurat credință patriei. Printre ei și Aura Cercel, eleva care a fost admisă cu cea mai mare medie. Tănăra este din Buzău și a dorit să îmbrace haina militară încă din copilărie astfel că după ce absolvit Colegiul Mihai Eminescu, tânăra a ales să continue pregătirea profesională la Școala Militară.

La fel și Andrei Marinescu, din Ploiești. Cei doi sunt mândri că astăzi poartă uniforma militară și spun că sunt pregătiți să-și apere țara.

Ziua a fost una specială și pentru părinții și apropiații militarilor. Cu toții au urmărit cu atenție și emoție întreaga festivitate. La final, cu lacrimi în ochi, și-au îmbrățișat copiii.

Din păcate, nici anul acesta nu au fost ocupate toate locurile de la școala militară, iar cauza ar fi și contextual militar international. Cu toate acestea, promoția 2023 se poate mândri cu un număr dublu de fete, față de anul trecut, care au ales cariera miliatară. În total sunt 27 de fete și 101 băieți.

Pe durata depunerii jurământului, mai multe aparate de zbor au survolat la mică înălțime unitatea militară, iar festivitatea s-a încheiat cu un exercițiu de drill-team, pe care bobocii l-au pregătit în doar 4 zile.