Actualitate

Cum le-a stricat Compania de Apă ziua buzoienilor

Cine n-a fost inspirat, seara trecută, să umple o cadă cu apă sau să își facă stocuri serioase de apă, a avut de început ziua cu stângul.

Lucrarea de racordare a unei rețele de apă la o magistrală, programată să aibă loc noaptea trecută, între 23.00 și 5.00, cu întreruperea furnizării apei, s-a prelungit. La ora la care buzoienii au pornit spre serviciu sau spre școală, apa era oprită în tot orașul. Explicațiile au venit AICI.

Conform unui anunț postat pe pagina de Facebook a Companiei de Apă, furnizarea s-a reluat în jurul orei 10,30, dar comentariile buzoienilor arătau că la robinete încă nu ajunsese.

”Conducta este pusă în funcțiune, durează un timp până la umplerea completă a rețelei. ” a fost răspunsul reprezentanților Companiei de Apă.

În timp ce disputele pe rețelele sociale continuă, la robinetele buzoienilor curge apă la un debit scăzut, cu un conținut crescut de suspensii, ceea ce face imposibilă utilizarea serviciului. După experiențele din trecut, situația va trena câteva ore.

Locuitorii municipiului reședință de județ au criticat furnizorul și pentru faptul că nu au aflat din timp de oprirea apei.

Potrivit unei comunicări recente, lucrările pe care Compania de Apă le desfășoară în municipiul Buzău, pentru înlocuirea de conducte sunt abia la 40 %. În vară, furnizorul anunța că vor mai fi întreruperi ale serviciului în momentele în care noile conducte vor fi conectate la rețelele principale.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Care buzoieni sunt cei care au criticat? Că majoritatea nici nu beau de la robinet. Majoritatea sunt votanți PSD și cumpărători de apa plata (apa de la robinet îmbuteliată și vândută la preț de 100 x mai mare) apoi se plâng că n-au bani