Actualitate

(Video) Ziua și ora cu cele mai multe accidente rutiere. Statistică îngrijorătoare prezentată de IPJ Buzău

Traversat de un drum european și cel puțin două drumuri județene, intens circulate, Buzăul este unul din județele sufocate de traficul auto, mai ales în weekend sau în perioada concediilor. O analiză prezentată de Inspectoratul Județean de Poliției Buzău arată că vineri, începutul weekend-ului, este ziua în care se înregistrează cele mai multe accidente rutiere, iar una dintre cauze este viteza neregulamentară, mai ales în condițiile unui drum aglomerat.

Din aceeași analiză reiese că majoritatea evenimentelor rutiere grave se înregistrează după amiaza, după ora 14.00, iar la volanul mașinilor implicate în accidente sunt, ca o particularitate a ultimelor luni, tineri care abia și-au obținut permisul de conducere.

Din păcate, lipsa de experiență își spune cuvântul în aceste situații, iar aceste accidente în care sunt implicați tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au și urmări grave.

”În ultimele cinci luni, patru persoane au murit și trei au fost rănite grav în accidente în care au fost implicate mașini conduse de tineri, fără experiență la volan”.

Cel mai periculos drum rămâne DN2E85, însă foarte circulate și deci cu risc crescut de accidente rutiere sunt și DN1B și DN10.

Totuși, spune Silviu Dinu, șef Serviciu Rutier din cadrul IPJ Buzău, evoluția accidentelor grave de circulație a înregistrat de la începutul anului un trend descendent.

”S-au înregistrat cu 5% mai puține accidente de circulație, cu o scădere de aproximativ 50% în ceea ce privește accidentele grave și numărul persoanelor rănite grav. 16 persoane au decedat în accidente rutiere, cu 3 persoane mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent”, a spus Silviu Dinu.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost indiscipline pietonală, fenomen întâlnit mai mult în mediul rural, și viteza neregulamentară. Însă, mai sunt alte două fenomene extrem de periculoase constatate de polițiștii buzoieni, respective condusul sub influența băuturilor alcoolice sau /și sub influența substanțelor interzice. Astfel de șoferi sunt depistați zilnic în trafic astfel că numărul permiselor de conducere reținute a crescut cu 400 față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Numărul infracțiunilor la regimul circulație în cazul cărora au fost demarcate cercetări a crescut cu 12%”