Actualitate

Sute de dascăli din Buzău protestează la București. Câți profesori mai sunt în grevă

Profesorii din Buzău nu cedează. În această dimineață, sute de persoane au plecat către București pentru a se alătura miilor de dascăli, veniți din toată țara, pentru a protesta în fața Guvernului.

”Suntem plecați cu patru autocare dar și mai multe mașini personale. În total 270 de persoane. Am avut o ședință cu liderii de sindicat seara trecută și toți sunt împotriva încetării conflictului. Nu au încredere în aceste promisiuni, mai ales în acordarea unei creșteri salariale după 1 ianuarie, eșalonat, pe o perioadă de trei ani”, a spus Ion Dobre, lider sindicat S.Î.P Buzău.

Totuși, procentul dascălilor care au rămas în grevă este mai mic decât la începutul săptămânii.

”Acum avem 68% dintre dascălii afiliați sindicatului nostru în grevă. Au mai renunțat la protest și au intrat la ore mai mulți profesori, în special din mediul rural dar și din urban cum ar fi la Liceul Radu Vlădescu din Pătârlagele”, a spus Ion Dobre.

Și potrivit Inspectoratul Școlar Județean, care trebuie să țină evidența cadrelor didactice aflate în grevă și care nu vor fi plătite, numărul greviștilor a scăzut. Aseară la ora 19.00 mai erau în grevă 2.600 de dascăli, adică cu o sută mai puțin față de ziua de marți.

Greva din învățământ a determinat însă Ministerul Educației să modifice calendarul desfășurării examenelor. Astfel, perioada de înscriere a fost prelungită din nou, până pe 13 iunie. Toate detaliile aici.