Actualitate

Videoclipul surprinzător prin care elevii Colegiului Pedagogic arată cum te poți salva de droguri

O campanie antidrog cu numele „Alege-te pe tine!”, organizată în premieră de Consiliul Județean, a început de câteva zile la Buzău. Prin promovare și vizite în școli, copiilor le sunt prezentate pericolele la care se expun în fața tentațiilor actuale. Ceea ce face această campanie și mai deosebită este faptul că elevii unui liceu din Buzău sunt parte din campanie, dorind să se implice în mod direct.

Practic, mai multe instituții importante și-au dat mâna pentru singurul scop comun de a opri traficul și consumul de droguri. În implementarea acestei campanii s-au implicat Consiliul Județean Buzău, Agenția Națională Antidrog, Centrele de Prevenire, Evaluare, și Consiliere Antidrog Buzău și Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret.

„ Obiectivul specific al campaniei ”Alege-te pe tine!” îl reprezintă informarea, educarea și conștientizarea părinților și elevilor din 10 unități de învățământ din județul Buzău, din mediul rural și urban, cu vârsta între 12-13 ani (clasele VI-VII), cu privire la riscurile și consecințele consumului de droguri la nivel județean, în perioada martie-aprilie 2024”, transmite Consiliul Județean Buzău printr-un comunicat de presă

Mai mulți elevi ai Colegiului Pedagogic au făcut și un clip prin care vor să arate ce efecte negative pot avea drogurile. În clip, mai mulți adolescenți exemplifică posibilitatea salvării celor ce aleg calea drogurilor, iar întreaga regie a videoclipului a fost gândită chiar de ei.

De când s-a dat startul campaniei, fondatorii au fost prezenți în școlile din județ și municipiu pentru a lua contact cu tinerii. La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.

Subiectul a fost amplu dezbătut în emisiunea Focus News de la Focus TV, acolo unde expertul antidrog Claudia Bîrsan a explicat mai multe detalii esențiale despre traficul și consumul de droguri. Experta afirmă că nu doar drogurile sunt principala problemă vizată de ei, ci că și tutunul și alcoolul se află pe aceeași listă periculoasă.

Claudia Bîrsan spune că părinții trebuie să fie conștienți că nu există un tipar clasic pentru a recunoaște dacă adolescentul consumă sau nu droguri. Ea trage un semnal de alarmă afirmând că tinerii nu consumă doar drogurile cunoscute la nivel global, ci chiar și substanțele ce pot fi folosite de tineri cu scop halucinogen.

Cu detalii a venit și președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, care a explicat că părinții trebuie să fie conștienți de pericolele la care se expun copiii chiar și printr-un simplu anturaj.

Până la finalul campaniei, mai multe școli vor primi suport pe tema consumului de droguri, dintre care amintim:

  1. Școala Gimnazială Smeeni
  2. Școala Gimnazială ”N.I. Jilinschi” Vernești
  3. Școala Gimnazială ”C. Beșchea” Căpățânești
  4. Școala Gimnazială Vadu Pașii
  5. Școala Gimnazială Gălbinași
  6. Școala Gimnazială nr 7 Buzău
  7. Școala Gimnazială ”Sf Apostol Andrei” Buzău
  8. Școala Gimnazială ”George Emil Palade” Buzău
  9. Școala Gimnazială nr 6 Rm Sărat
  10. Școala Gimnazială nr 3 Rm Sărat