Actualitate

(VIDEO+FOTO) Pești morți pe râul Bălăneasa! Garda de Mediu: ”Nu putem considera că e poluare!”

Comisarii de mediu au fost sesizați, în această dimineață, cu privire la apariția, pe cursul de apă Bălăneasa, pe raza comunei Cozieni, a unor pești morți. Așa cum se poate observa și în fotografiile și imaginile atașate, peștii morți sunt de dimensiuni mici și foarte mici. La o primă vedere, nu pare să fie o poluare, dar cauza certă se va ști abia peste câteva zile.

”Împreună cu reprezentanți din cadrul ABA-Buzău Ialomița s-au deplasat în zonă, în vederea monitorizării, cursului de apă Bălăneasa, prelevând probe în vederea stabilirii indicatorilor de calitate ai apei care au fost depășiți, iar reprezentanții Primăriei Cozieni au predat câteva exemplare de pești morți la laboratorul DSVSA Buzău, pentru a stabili cauza mortii.” anunță Garda de Mediu Buzău, într-o postare pe Facebook.  

În același mesaj se arată că, din datele inițiale, nu se poate trage concluzia că ar fi vorba despre o poluare:

”Nu putem considera, în acest moment, că este poluare a cursului de apă. În termen de cinci zile de la recoltarea probelor de către specialiști din cadrul ABA Buzău -Ialomița, când se vor primi buletinele de analiză a indicatorilor de calitate a apei, vom avea răspunsul cu certitudine la fenomenul întâmplat.”

Râul Bălăneasa este un afluent al râului Buzău care izvorăște din zona Brătilești -Culmea Ivănețu și, până la confluență, traversează localitățile Brătilești, Brăești, Valea Fântânei, Bozioru, Bălănești, Cozieni, Trestia, Lunca Frumoasă și Pârscov.