Actualitate

Neagu s-a hotărât să nu-i mai scuze! Constructorii și directorul de la Investiții, vor explica, săptămânal, stadiul lucrărilor

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, este hotărât să-i aducă în fața presei, periodic, pe constructorii care lucrează la reabilitarea și modernizarea drumurilor din județ, dar și pe directorul direcției de specialitate, să explice stadiul lucrărilor. Decizia lui Neagu a fost prezentată, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă:

”Mi se pare absolut corect și transparent. Pentru că e vară și, vara, de regulă, se face sania cu care ne dăm iarna, și vara facem lucrările. E o perioadă în care vor începe mai multe lucrări și, ca să fie mai multă transparență, cetățenii pot să fie mai bine informați despre realitatea din teren.” a explicat Neagu decizia pe care a luat-o.

Dincolo de explicația oficială, prin acest raport public pe care-l propune constructorilor și directorului executiv de la Direcția pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții, Iulian Petre, Petre Emanoil Neagu urmărește să-i responsabilizeze mai mult pe aceștia în privința respectării termenelor și calității lucrărilor, chestiuni asumate prin contracte.

În ultima vreme, conducerea Consiliului Județean Buzău a fost criticată pentru calitatea unor lucrări și termenele de finalizare amânate în unele cazuri, cel mai des fiind vorba despre Drumul Județean 203 K, Mărăcineni-Plaiul Nucului, o lucrare aflată în desfășurare de mai bine de trei ani.