Actualitate

(VIDEO&FOTO) Sindicaliștii din Poliție, în stradă: „Ne gândim să declanșăm greva generală!”

Sindicaliștii din Poliție s-au strâns astăzi în fața Prefecturii Buzău. Timp de 2 ore, între 10:00 și 12:00, și-au strigat nemulțumirile legate de aplicarea Legii Unice a Salarizării. Polițiștii buzoieni acuză că drepturile le sunt sfidate și că legea se aplică doar pentru unii.

O delegație a sindicaliștilor buzoieni a fost primită de conducerea Prefecturii Buzău care a preluat doleanțele acestora pentru a le transmite mai departe autorităților din Capitală. Sindicaliștii nu au fost însă mulțumiți de rezultatul discuțiilor, amenințând cu proteste mult mai ample.

Protestatarii spun că s-a ajuns ca un tânăr polițist, abia ieșit de pe băncile școlii, nu se poate descurca de la o zi la alta cu banii pe care îi primește.

„Sunt de acord ca medicii și asistentele să ia banii pe care îi iau, dar un polițist care abia iese din școală nu se descurcă de la o lună la alta. Asta e realitatea! Eu eram primul din județ care militam ca cei tineri să se facă polițiști, acum nu mai am curaj”, declară Vasile Biță, liderul sindicaliștilor buzoieni.

Seria protestelor sindicaliștilor din Poliție a început marți. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a  organizat marți, 9 august, un protest la Ministerul Finanțelor, în București.