Actualitate

(Video)Prima recepție pe DJ203k! Tronsonul Robeasca-Vadu Pașii, modernizat în patru ani

După patru ani de așteptare, primii kilometri din cel mai circulat drum județean din Buzău au fost modernizați! Este vorba despre 203k, tronsonul Robeasca- Vadu Pașii, drumul județean care a intrat în reabilitare în octombrie 2019 dar care va avea o durabilitate de jumătate de secol. Garanția vine din partea constructorului, prezent luni, alături de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la recepția proiectului care va permite șoferilor din Săgeata, Robeasca și Vadu Pașii să circule pe o șosea ca-n palmă de la limita cu județul Brăila până la intersecția cu E85.

În total, aproape 37 de kilometri care au fost reabilitați cu fonduri europene , în valoare de aproape 18 milioane de lei. Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean și, spune dirigintele de șantier, a fost unul complex, fiind vorba despre o șosea cu valori de trafic crescute care au impus schimbarea soluțiilor tehnice chiar în timpul lucrărilor. În plus, este singurul drum județean prevăzut cu pistă pentru bicicliști.

Însă nu complexitatea lucrărilor a întârziat recepția proiectului ci pandemia și războiul din Ucraina din cauza cărora constructorul a avut probleme fie cu forța de muncă fie cu prețurile materialelor de construcție.

Șantierul a fost închis în octombrie 2023, iar astăzi, s-a făcut recepția lucrărilor. Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău a vizitat drumul și s –a declarat mulțumit de modul în care s-a lucrat.

La fel de mulțumiți sunt și șoferii care spun că pot ajunge în doar câteva minute până în drumul european.

La rândul lor, primarii din Săgeata și Robeasca, prezent la recepția lucrărilor, au spus, de asemenea, că cel mai greu le-a fost să aibă răbdare pentru că perioada de implementare a fost lungă, însă acum drumul reabilitat îi va ajuta, în special, pe localnicii care fac naveta în municipiul Buzău.

Există și reclamații. Oamenii din Vadu Pașii se plâng că după modernizarea drumului au crescut valorile de trafic, iar șoferii circulă cu viteze foarte mari, ceea ce ar putea conduce la producerea de accidente rutiere grave.

După recepția de astăzi, Petre Emanoil Neagu a anunțat că, în câteva zile, urmează recepția proiectului care a vizat modernizarea celui de –al doilea tronson din DJ203K, respectiv Mărăcineni –Plaiul Podul Muncii. Este vorba tot despre 37 de kilometri a căror reabilitare a început în iulie 2018.

Ultimul tronson din DJ203K care va intra în reabilitare este Vintilă Vodă-Plaiul Nucului. Pentru cel din urmă tronson a fost realizat proiectul tehnic, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare;

” A fost depusă Cerere de finanțare pentru accesarea fondurilor europene în cadrul POR 2021-2027, în valoare de 601 milioane lei, urmând ca în perioada următoare să fie semnat contractul de finanțare”, informează CJ Buzău.

Proiectul se află în etapa de licitație pentru atribuirea contractului de execuție lucrări.

După finalizarea ultimului tronson, în total o sută de kilometri din cei 127,6, lungimea totală a drumului județean, vor fi modernizați.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • De ce nu vreți sa filmati si rigolele de scurgere, sa vedeti ca sunt pe jumatate pline de moloz, vor fi total ineficiente in maxim 6 luni. Trebuiesc cel putin doua regulatoare de viteza in satul Vadu Pașii, se circula cu viteza foarte mare,trecerile de pietoni sunt invizibile seara, pista de biciclete a fost construita in sistem motocross cu denivelari si nimeni nu va merge pe ea, carosabilul a fost proiectat mai ingust de cum a fost initial, cu greu trec 2 masini mari una pe langa cealalta.Camioanele lui Umbrarescu dupa schimbul de ora 19 incarca peste 50 tone si vor nenoroci asfaltul din comună. Dar de unde sa vedeti voi astea daca sunteti cu regele Neagu in căruță!