Actualitate

VINE GERUL! Vor fi temperaturi negative noaptea, dar și pe parcursul zilei

După câteva zile cu precipitații, vine gerul. Un val de aer foarte rece se va instala în țara noastră, astfel că vor urma câteva nopți și dimineți cu temperaturi extrem de scăzute, mult sub pragul înghețului.

Meteorologii au emis o informare referitoare la nopți și dimineți geroase. Informarea este valabilă pentru întreaga țară, din această noapte până miercuri dimineață, la ora 10:00. Concret, în această perioadă, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Și pe timpul zilei va fi foarte frig. Maximele termice vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.     
Local se va semnala ghețuș, mai spun meteorologii.

La Buzău, în weekend, pe parcursul zilei sunt așteptate temperaturi de -4 grade Celsius, iar noaptea mercurul din termometre va scădea până spre -12 grade.

Mica Publicitate