Actualitate

VINE VACANȚA! Ce se întâmplă cu grădinițele din Buzău în această perioadă

Părinții nu trebuie să își facă griji că nu vor avea cu cine să își lase copiii în vacanța care va începe vineri, 2 aprilie. Grădinițele vor fi deschise și pe perioada vacanței de primăvară. Deciziile în acest sens sunt luate de conducerea fiecărei unități în parte, însă doar cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

În Buzău, reprezentanții majorității grădinițelor și-au arătat intenția de a desfășura activități și în luna aprilie.

“În perioada vacanței, grădinițele sunt deschise, în urma solicitărilor făcute de părinți. Din ce am discutat până acum cu inspectorii de specialitate, aproape toate vor fi deschise. Nu avem infectări, activitățile se desfășoară conform scenariului în care se află UAT-ul, și cum avem în municipiul Buzău și la Râmnicu Sărat scenariul galben, învățământul preșcolar desfășoară activitățile cu prezența fizică a copiilor în săli.”, a declarat pentru șansanews.ro, inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

Una dintre unitățile care au solicitat deja avizul Direcției de Sănătate Publică pentru continuarea activității și după 2 aprilie este Grădinița cu Program Prelungit “Bobocei”, din cartierul Micro 3, una dintre cele mai mari din municipiul Buzău. Consiliul de Administrație a decis să mențină grădinița deschisă astfel că astăzi, 31 martie, a fost solicitată și aprobarea DSP. Copiii înscriși în această unitate ar urma să meargă fizic, în săli, până pe data de 23 aprilie, după care timp de o săptămână, vor intra și ei în vacanță. În această săptămână, în toate spațiile din grădiniță se vor efectua ample operațiuni de dezinfecție, astfel încât, în momentul în care prichindeii se întorc în săli, pe 5 mai, să fie primiți în cele mai bune condiții și în siguranță.

“Noi am întrunit Consiliul de Administraţie şi am hotărât ca şi grădiniţa noastră să rămână deschisă în perioada de vacanţă. Astăzi am trimis adresă către DSP cu solicitarea avizului şi aşteptăm răspuns. În principiu, Grădinița „Bobocei” rămâne deschisă pe o perioadă de 3 săptămâni, începând de vineri, 2 aprilie, până pe 23 aprilie. Copiii se reîntorc pe data de 5 mai. Deci, noi astăzi am trimis adresă către Direcţia de Sănătate Publică, întrunim toate condiţiile, nu ar avea de ce să nu ne elibereze avizul.”, a precizat pentru șansanews.ro, directorul Grădiniței Bobocei, Georgeta Oană.

Începând de vineri, 2 aprilie, și până pe 4 mai,  toți preșcolarii și elevii, cu excepția celor din clasele terminale, vor fi în vacanța de primăvară. Este o vacanță prelungită din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19 din fiecare județ. Grădinițele pot rămâne, însă, deschise, cu avizul DSP.