Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Virusul se extinde! Câte cazuri noi a înregistrat Buzăul în ultimele 24 de ore

Se înregistrează un trend ascendent în ceea ce privește confirmările cu noul coronavirus, iar ultimele 24 de ore au adus un plus de patru îmbolnăviri. Este vorba despre buzoieni care au aflat că au COVID-19 după ce s-au testat, fie cu teste rapide în laboratoare private, fie când au ajuns în grija medicilor.

” Unul dintre pacienți confirmați în ultimele 24 de ore este din Săhăteni și a fost testat pe 18.08.2021 cu scopul de a pleca la muncă, fiind șofer de tir la o firmă belgiană. Nu este vaccinat, nu cunoaște sursa infectării, nu prezinta simptome și în momentul de față este izolat la domiciliu.

O altă pacientă, din comuna Valea Salciei, a solicitat ambulanța pentru picioare umflate, durere în spate și tuse ușoară. A fost testată de Serviciul Județean de Ambulanță și așa a fost confirmată cu COVID-19. Este vaccinată complet din luna februarie a acestui an. Nu cunoaște sursa infectării, a fost internată la PNF Buzău, prezentând simptomatologie ușoară.

Cel de al treilea pacient este din comuna Ulmeni și a fost testat pe 19.08.2021 la un laborator privat, rezultatul fiind pozitiv. Nu este vaccinat, nu cunoaște sursa infectării și este izolat la domiciliu, el fiind asimptomatic. Pentru al patrulea caz, ancheta epidemiologică este în curs”, se arată în raportul trimis de Prefectura Buzău.

Cifrele zilei

Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 12647

Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:12173

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 439

Număr persoane în carantină la domiciliu: 996

Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 30

Număr persoane testate in ultimele 48 ore: 288

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • 1% infectari din testări? E bine. La nivel național e 1,5%. Însă vaccinatii reprezinta 33,3%? Nu e bine. Mai ales ca are o simptomatologie ciudata. Proteine spike cumva? Nașpa! Aaa, și vaccinatii simptome ușoare? Sper doar ca la medic, spita sau cine ii tratează sa aibă grija la fel de bine de toți nu numai de cel cu simptome grave.