Actualitate

Viscolul a venit, waze-ul s-a înroșit! Ce scriu buzoienii pe rețelele de socializare

Odată cu venirea iernii și viscolului, era imposibil ca traficul rutier să nu fie dat peste cap nu doar în județ, ci și în oraș.

Sursa FOTO-Infotrafic

Încă de la primele ore ale dimineții, buzoienii și-au exprimat pe rețelele de socializare nemulțumirile legate de modul în care se circulă în municipiul Buzău. Aplicația Waze, cunoscută șoferilor și folosită nu doar în zone necunoscute, pentru caracteristicile GPS, ci și prin orașe, ca îndrumător în evitarea ambuteiajelor, s-a ”înroșit” la primele ore ale dimineții. Asta înseamnă că mulți oameni au raportat zonele în care abia se putea circula. Capturile de ecran postate din aplicația de trafic au venit la pachet cu comentarii, subliniind starea de disconfort:

Am făcut 40 de minute de la Gară pana la rondul de la podul dragaicii.

Coada de masini la Bazar degeaba…din cauza anularii semaforului verde intermitent….dar na…inteligenta bate realitatea

A nins puțin și nu mai știe nimeni cum se conduce

Se numeste trafic inteligent.

Ajungeai in 20min cu transbus!

Alți buzoieni au încercat să apeleze la reguli fără nici o legătură cu cele de circulație, pentru a-i convinge și pe alți că scopul scuză mijloacele, iar traficul ar trebui descongestionat indiferent cum. De exemplu, un buzoian a rugat să nu mai fie blocate benzile pentru dreapta sau bretelele, pentru fluidizarea traficului. Însă, ideea nu pare să fie acceptată de toți participanții la trafic.

Mai există o altă categorie de buzoieni care a ales transportul în comun, unde, lucrurile se pare că au stat chiar mai rău.

„Buna dimineata! Va rog sa solicitati un raport la Transbus si planul de actiune pentru perioada aceasta aglomerata. Nu este normal sa se impinga oamenii unii pe altii pentru a urca intr-un autobuz. Toata lumea stia ce vreme va fi in aceasta dimineata si totusi au fost luati prin surprindere deoarece au fost foarte multi oameni care au ramas in statii sa inghete in timp ce autobuzul pleca incarcat la refuz din statie, oamenii chiar se calcau pe picioare si unei eleve de la liceu i s-a facut rau. Ar trebui sa va implicati putin si pe aceasta parte daca tot doriti ca cetatenii sa foloseasca mijlocul de transport in comun si nu masinile proprii”, a transmis un buzoian pe platforma Buzău City Report.

Etichete

Autorul știrilor

Ioana Carpen

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Buzău, oraș sugrumat de incompetența unor funcționari [nu știm cine 🙂 ].

  • Asa arata un oras modern, gandit de un individ falimentar dupa o metoda japoneza de real succes pe care nu o folosesc nici macar japonezii.
    Nu va mai vaitati ca oile si votati in asa fel incat sa scapam de catastrofa numita Toma!